Modo vann hett rivalmöte inför storpublik

Modo fortsätter att gå starkt i hockeyallsvenskan. Inför nästan 6 000 åskådare i NHK Arena i Timrå tog laget från Örnsköldsvik en tung skalp när man besegrade rivalerna Timrå med 4–2.

Segern var Modos fjärde raka och laget skuggar allt jämt Björklöven och Karlskoga i toppen av tabellen.

Det skiljde bara tre poäng mellan fyran Timrå och trean Modo inför fredagens match. Ett rivalmöte som lockade storpublik till en fullsatt hemmaarena där 5 880 personer såg matchen på plats.

Och stämningen gick inte att ta miste på i den svängiga tillställningen där formstarka Modo inledde matchen bäst och tog ledningen. Men trots att Timrå kom tillbaka från ett tvåmålsunderläge i den andra perioden var det Modo som gick segrande ur toppmötet. För i den andra periodens slutsekunder gav Tom Hedberg Modo ledningen på nytt när han skickade in 3–2. I den tredje dödade sedan Patrik Karlkvist matchen definitivt med sitt 4–2-mål och Modo hakar på Björklöven och Karlskoga i toppen av tabellen tack vare lagets fjärde raka seger.

Samtidigt besegrade ettan Björklöven Vita hästen med 5–3 medan Karlskoga slog AIK med 1–0 i en målsnål match.

Timrå behåller i sin tur sin fjärdeplats tack vare att Karlskrona körde över Västerås, en poäng efter Timrå i tabellen, med 4–1.