Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Modos Lina Ljungblom tar emot Guldhjälmen inför den tredje SM-semifinalen mot Brynäs under fredagen. Foto: Jonas Forsberg / BILDBYRÅN

Modos Lina Ljungblom tilldelas Guldhjälmen i SDHL 2023/2024

Uppdaterad
Publicerad

För femte gången genom tiderna delas Guldhjälmen ut i SDHL.

Den här säsongen går priset till Modos Lina Ljungblom, 22.

– Det som betyder mest är att det är spelarna som röstat, att då vinna värmer verkligen i hjärtat, säger hon.

Forwarden stod under den gångna säsongen för 46 poäng, 23 mål och 23 assist, och slutade därmed trea i den totala poängligan.

Hennes Modo slutade på andra plats i SDHL, endast bakom regerande mästaren Luleå, och de leder just nu den pågående semifinalserien mot Brynäs med 2-1 i matcher.

– Jag har varit med och fört MoDo Hockey framåt och har haft en roll som jag växt med. Tycker att jag har utvecklats mycket den här säsongen. Framför allt i tempo, ork och snabbhet. Mitt skott har också blivit bättre. I takt med det har också självförtroendet i spelet med puck blivit bättre, säger Ljungblom i ett pressmeddelande.

Fakta om Guldhjälmen

Sedan säsongen 1985/1986 har Guldhjälmen gått till den mest värdefulle spelaren i herrarnas SHL (tidigare Elitserien). Guldhjälmen har också delats ut i SDHL sedan säsongen 2019/2020.

Tidigare vinnare:

Lara Stalder (2019/2020)

Kateřina Mrázová (2020/2021)

Sidney Brodt (2021/2022)

Anna Meixner (2022/2023)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.