Modos Gracen Hirschy stängs av efter tackling på domaren i matchen mot Djurgården. Bilder från C More. Foto: SDHL/BILDBYRÅN/C More

Modospelaren Gracen Hirschy stängs av – efter tackling på domaren

Uppdaterad
Publicerad

Modos stjärnspelare Gracen Hirschy körde på domaren Katarina Timglas i mötet med Djurgården.

I dag fick amerikanskan sitt straff – som hon redan avtjänat.

”Hirschy gör inte tillräckligt för att undvika att köra på domaren och hon är likgiltig för konsekvensen”, skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Modo går kräftgång i SDHL med tio raka förluster.

De två senaste förlusterna kom under den gångna helgen på bortaturnén mot Djurgården och Linköping.

I 1-4-förlusten mot Djurgården i fredags blev domaren Katarina Timglas i slutminuterna påkörd av Gracen Hirschy. Amerikanskan blev inte utvisad för förseelsen, men i efterhand anmäldes hon till disciplinnämnden och fick således inte spela lördagens match mot Linköping (3-2-förlust, red anm.).

SVT:s expert Jonas Andersson tycker att straffet är hårt.

– Det är en tuff avstängning utifrån vad man kan se på bilderna, men det är samtidigt svårt att bedöma om det är avsiktligt, säger Andersson.

Parterna oense

I dag kom domen mot henne.

Hirschy stängs av i en match, vilken hon nu redan avtjänat.

Parterna har dock olika syn på händelsen. Amerikanskan tycker att hon tydligt försökte undvika krocken.

”Jag försöker undvika att det ska bli en kollision vilket syns tydligt på filmen då jag viker in min nedre hand bakom kroppen och försöker vrida min överkropp. Jag har absolut ingen avsikt att försöka köra på domaren. Jag hoppas att domaren mår bra efter kollisionen”, skriver hon i sitt svar på anmälan.

Disciplinnämnden menar att fysisk kontakt med domaren är förbjuden, men eftersom kontakten är av lindrig karaktär räcker en match som bestraffning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.