”Monstret” Rahimis sällsynta mål visade vägen för Björklöven

Uppdaterad
Publicerad

Backjätten Daniel Rahimi gjorde en sällsynt offensiv räd i Timrås zon och flippade upp sin egen retur med en backhand i det närmsta krysset och gjorde matchavgörande 2-0 för Björklöven i 4-1-segern när det var premiär i Hockeyallsvenskan.

Det var första gången på 112 matcher som Daniel Rahimi gjorde mål. Efter 13 år är han den här säsongen tillbaka i Umeå och Löven.

– Det är kul att göra mål, att ni orkar hålla räkningen!? Det var en grym laginsats och många som täcker skott. Vi är även bra på att sätta dit chanserna men matchen ska vi inte vara så nöjda med, vi kan mer än så, säger Rahimi till C More.

Tränaren: ”Vi är i underhållningsbranschen”

Tränaren Hans Wallson uppskattar backen med det uppoffrande spelet, där han täckte skott efter skott.

– Rahimi är ett monster och det skickar grymma signaler. Boxplay var grymt och viljan att plocka skott, säger Wallson och pekar ut inriktningen för säsongen. 

– Vi är i underhållningsbranschen och kan inte bara dumpa puckar, säger Hans Wallson, vars Björklöven nu har sex raka vinster mot Timrå.

Därmed visade Björklöven intakt form efter att ha fått den hockeyallsvenska finalen mot Modo avbruten på grund av coronapandemin i våras.

HockeyAllsvenskan

Timrå IK logo

Timrå IK

1 - 4

IF Björklöven logo

IF Björklöven

0-1, 0-0, 1-3
NHC Arena, Timrå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.