Carey Price vann målvaktskampen åt Montreal och räddade 26 skott i morse mot Vegas. Foto: TT

Montreal en vinst från Stanley Cup-final

Uppdaterad
Publicerad

Montreal vann mot Vegas med 4-1 och leder semifinalserien med 3-2. Laget är en vinst från sin första Stanley Cup-final sedan 1993.

– Det är visserligen den äldsta klichén inom ishockeyn men den fjärde vinsten i en matchserie är den svåraste att ta. Nu har vi lyckan att få spela nästa match på hemmaplan och vi är redo för match sex, säger Eric Staal vars 2-0-mål blev matchvinnande enligt AP.

Vegas hade bänkat Robin Lehner i kassen trots hans storspel i söndagens övertidsvinst med 2-1 i den fjärde matchen och lät legendaren Marc-André Fleury, 36, stå med ett negativt utfall.

– Man kan peka på många olika orsaker men vi var inte tillräckligt skarpa i utförandet, i våra beslut och det kostade oss för mycket, säger Vegas tränare Peter DeBoer. 

Montreal starkt på bortaplan

Det var Montreals sjunde vinst på de nio senaste bortamatcherna. Nästa match spelas i Montreal natten mot midsommarafton.

Det var tredje raka matchen som Montreal leddes av Luke Richardson efter att huvudtränaren Dominique Ducharme smittats med covid-19 i fredags.

Enligt statistiken är det 75,8 procents chans att ett lag som leder semifinalen med 3-2 tar sig till final i en bäst av sju-serie.

MER NHL: Tampa Bay en seger från final – efter totalkross (22 juni 2021)

NHL

Vegas Golden Knights logo

Vegas Golden Knights

1 - 4

Montreal Canadiens logo

Montreal Canadiens

0-1, 0-2, 1-1
T-Mobile Arena, Paradise, NV
Publik: 17969

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.