Mora-spelarens hjärnsläpp – knuffar till domaren

Uppdaterad
Publicerad

Mora låg under med 2-0 borta mot serieledande Luleå. Då rann det över för gästernas Marek Daloga – han knuffade till domaren och fick matchstraff.

Det var under en situation vid Moras bås i slutet på andra perioden som en Luleåspelare tacklade in Daloga i linjedomaren Emil Wernström. Då svarade den slovakiske backen med att knuffa till domaren, som dock lyckades stå på benen genom att hålla sig i sargen.

29-årige Daloga fick matchstraff för tilltaget.

– Jag vet inte om han fastnar med klubban och vill putta bort, han vill ju byta. Det är onödigt, det ser väl häftigare ut än vad det är. Jag tycker ändå att det är ganska tufft, det var inget ont menat med det där. Sedan var det väl onödigt också, säger Moras tränare Mats Lusth till C More.

– Det känns som att han blir tacklad och domaren hamnar i kläm och sedan vill han putta sig loss för att komma in och byta.

Under powerplayet som följde utökade Luleå sin ledning till 3-0 genom Emil Larsson. Luleå vann till slut matchen med 5-2.

SHL

Luleå HF logo

Luleå HF

5 - 2

Mora IK logo

Mora IK

1-0, 2-0, 2-2
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 5359

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.