Kristian Näkyvä friskförklarad från cancern – förlänger med ÖHK Foto: Bildbyrån

Näkyvä friskförklarad från cancern – förlänger med ÖHK

Uppdaterad
Publicerad
Den finska backen Kristian Näkyvä, 29, är friskförklarad från cancern. Nu annonserar Örebro att man har förlängt kontraktet med försvararen.
– Jag är extremt glad över att ha skrivit på för tre nya år, säger finländaren.

Det var i februari tidigare i år som Örebro HK och Kristian Näkyvä berättade att finländaren drabbats av testikelcancer.

Näkyvä skulle då opereras och blev borta resterande delen av säsongen.

Kort därefter berättade klubben att operationen hade gått bra.

– Först och främst vill jag tacka för det otroliga stöd som jag har fått. Det är helt fantastiskt och jag kan inte med ord beskriva hur mycket det har betytt för mig och min familj, sa Näkyvä då.

Nu kommer det glädjande beskedet att Näkyvä är friskförklarad – och att han förlänger sitt kontrakt med Örebro.

– Först och främst är vi väldigt glada för Kristians skull och att han nu är helt friskförklarad. Kristian är en toppback i ligan och en viktig spelare för Örebro Hockey. Det är glädjande att vi i kamp med andra lag och andra ligor har kunnat skriva ett längre avtal med Kristian och det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Örebro Hockeys sportchef Niklas Johansson.

”Är extremt glad”

Näkyvä om sin förlängning med Örebro:

– Jag är extremt glad över att ha skrivit på för tre nya år med Örebro Hockey. Det stöd som jag har haft under min tuffa situation har varit helt otrolig och nu ser jag verkligen framemot att komma tillbaka ännu starkare och vara med på den här nya resan.

Kontraktet med Näkyvä är skrivet över säsongen 2022/23 och finländaren kommer att ansluta till resten av laget i oktober. Detta på grund av skattetekniska skäl, skriver Örebro.

MER SHL: Lundqvist: ”Jag bestämmer bara över Axelsson”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lundqvists passning: ”Jag bestämmer bara över Dick Axelsson” Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer