Lundqvists nummer blir pensionerat i New York. Foto: Bildbyrån

New York Rangers pensionerar Lundqvists tröjnummer

Uppdaterad
Publicerad

Tröjan hissas i taket.

Och tröjnumret pensioneras.

Henrik Lundqvist kommer förevigt att bli ihågkommen – meddelar New York Rangers på sin Twitter.

Henrik Lundqvist, 39, kallade till presskonferens tidigare i dag och meddelade att han avslutar karriären. Den välmeriterade målvakten draftades av New York Rangers 2000 och gjorde sin debut fem år senare. Därefter följde 15 år av framgångar tillsammans med klubben.

”Det är med mixade känslor som vi, New York Rangers, uttrycker våra bästa lyckoönskningar och hjärtlig tacksamhet till Henrik Lundqvist”, skriver klubben på sin Twitter.

”Henriks engagemang gjorde honom en av de bästa målvakterna som någonsin utövat sporten ishockey, och vi är lyckligt lottade som i första hand fått bevittna det i 15 år”

Rangers meddelar att hans tröjnummer, 30, kommer att pensioneras och att tröjan kommer att hissas i taket vid en match den kommande säsongen. Det för att hylla profilen.

”Henrik är, och kommer alltid att vara, en Ranger”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.