Jevgenij Kuznetsov Foto: TT

NHL avslutar Kuznetsov-utredning

Uppdaterad
Publicerad

NHL har bestämt sig för att inte straffa Washington-stjärnan Jevgenij Kuznetsov för den film som cirkulerat på sociala medier, det meddelar ligan på sin hemsida.

I filmen, som filmades under firandet av Stanley Cup-segern, syns Jevgenij Kuznetsov men också två linor av vitt pulver som misstänks vara droger.

– Jag har inte nödvändigtvis något att göra med det som pågår runt omkring mig. Jag har aldrig använt droger och har inget intresse av att börja med det. Om det finns frågor kring det så är jag villig att låta mig testas, sade Kuznetsov i ett uttalande till ryska sajten SportExpress när filmen uppdagades.

Nu meddelar dock NHL och Washington Capitals att ryssen inte kommer att straffas. Detta efter att en utredning gjorts i ärendet.

”Vi har gjort vår egen due diligence och pratat med Jevgenij om den film som cirkulerat på sociala medier. Vi är besvikna på hans medverkande i videon, vi accepterar hans förklaring och ursäkt för att han försatt sig i en sådan situation.”, skriver de i ett pressmeddelande.

NHL:s vice ordförande Bill Daly skriver att de fakta man fått fram i utredningen stämmer överens med Kuznetsovs utsaga och att man därmed ser ärendet som avslutat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer