New York Rangers Mika Zibanejad åkte hem till Sverige när ligan pausade. Foto: Bildbyrån

NHL förlänger hemkarantän

Uppdaterad
Publicerad

Den 12 mars pausades NHL och spelarna ombads att sätta sig själva i hemkarantän. Nu förlängs den tiden med 15 dagar. Samtidigt undersöker NHL möjligheterna för när och hur ligan kan återupptas – men ännu finns inget datum.

– När vi får möjlighet att återvända beror på faktorer som vi inte har någon som helst kontroll över, för i slutändan handlar det om allas hälsa och välmående, säger NHL-kommissionären Gary Bettman till nhl.com.

På grund av coronautbrottet pausade NHL allt spel den 12 mars, ett par dagar senare kunde de spelare som ville återvända till sina hemläder.

Väl hemma skulle spelarna försätta sig själva i hemkarantän till och med den 15 april. Men nu förlängs den tiden med 15 dagar, till den 30 april, skriver NHL.com. Samtidigt måste spelarna förbereda sig för att slutföra säsongen när klartecken för spel väl kommer.

– Hur mycket du än försöker hålla dig i form med ett hemmagym så har våra killar inte varit på isen nu på över en månad, och de kommer behöva två-tre veckor för att komma tillbaka till spelform, säger  NHL-kommissionären Gary Bettman.

När det gäller möjligheten att spela matcher utan publik eller på neutrala platser, säger Bettman att NHL måste vara beredda på allt.

– Vi har inte uteslutit någonting och vi kommer vara förberedda på att gå i den riktning som känns vettig för tillfället.

KLIPP: Träna som ett NHL-proffs – Jesper Bratt visar tre övningar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.