Foto: Bildbyrån

NHL förlänger juluppehållet

Uppdaterad
Publicerad

NHL avbröt ligaspelet för juluppehåll ett par dagar tidigare än planerat och meddelar nu att lovet förlängs ytterligare en dag.

I stället för att börja spela igen den 27 december, som planerat, blir det nedsläpp i den nordamerikanska proffsligan den 28 december.

Man planerar att låta lagen börja träna igen på söndag, men ingen kommer att tillåtas istid förrän spelare, tränare och funktionärer har testat negativt för covid-19. Den uppskjutna starten ger lagen en möjlighet att testas och göra sig redo för spel, uppger NHL.

Det betyder att 14 matcher adderas till de 50 som redan har skjutits upp den här säsongen.

Det har också meddelats att inga NHL-spelare kommer att kunna åka till Kina för att delta i Peking-OS i februari. Under det tidigare planerade OS-uppehållet kommer man i stället att spela ikapp matcher för att kunna hinna med hela säsongens program.

På julafton meddelades att Torontos William Nylander har satts upp på lagets covid-lista. Det betyder att han kan ha testat positivt, ha gett ett oklart testresultat eller att han bedöms vara nära kontakt till någon som har testat positivt. Totalt 13 Torontospelare finns nu på listan.

KLIPP: Garpenlöv om NHL:s beslut (22 december 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.