Victor Hedman. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hedman målskytt i Tampas andra Globen-seger

NHL-lagen Tampa Bay Lightning och Buffalo Sabres möttes två kvällar i rad i Globen och bägge gångerna gick Tampa Bay därifrån segrande. På lördagskvällen vann de med 5-3 och ett av målen dundrade stjärnbacken Victor Hedman in.

– Det har varit ett jäkla drag här i Globen. Fansen är grymma. Det är jäkligt häftigt, säger Buffalos Marcus Johansson.

Men det var Buffalo som tog ledningen. Sam Reinhart tog vid där han slutade på fredagen och satte 1-0 snyggt assisterad av Johansson.

Kvitteringen kom genom Pat Maroon och en turlig studs och i början av den andra perioden gav ett slagskott signerat Hedman 2-1.

Med tre sekunder kvar av den perioden gjorde Maroon sitt andra för kvällen på returen från en jätteräddning av Carter Hutton,

Buffalo var ändå med i matchen och 3-2 kom genom den svenska rookien Victor Olofsson som vann en närkamp med just Hedman. Målet var svenskens sjunde den här säsongen, men det första som inte var i powerplay.

Matchen stod och vägde men så plötsligt gjorde Tampa Bay två mål på en minut och där var matchen avgjord. Jack Eichel reducerade visserligen till 5-3 med 40 sekunder kvar att spela, men det var också så nära Buffalo kom.

– Det är frustrerande. Jag tycker vi förtjänar bättre. Vi spelar så bra att vi ska vinna, säger Johansson.