• Viktigt meddelande:

    Kraftig rökutveckling från en vindsbrand i norra delarna av Landskrona. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

En pojke på läktaren och Carl Hagelin i Washington Capitals. Foto: TT/BILDBYRÅN

NHL kan avsluta säsongen utan publik

Uppdaterad
Publicerad
NHL fick pausa säsongen när tiotalet matcher återstod av grundserien. Nu undersöker ligan möjligheten att starta om på nytt med spel på neutrala platser utan publik.

– Det är ett alternativ som utreds, helt klart, även om det inte är något som vi skulle önskat oss, säger den vice NHL-kommissionären Bill Daly enligt NHL.

Spelarna befinner sig i självvald karantän fram till 15 april och många delstater i USA och provinser i Kanada har restriktioner på grund av coronapandemin hela april ut.

– Vi kommer inte att börja spela 1 maj, vi kan nog inte ens öppna våra arenor 1 maj, säger Daly.

St Louis Blues Vladimir Tarasenko på en reklamaffisch utanför den egna hemmaarenan under coronapandemin. Foto: TT

NHL har bett klubbarna att hålla driften i arenorna i gång till i augusti och det kan bli aktuellt att flytta nästa säsong 2020-2021 framåt i tiden för att spela klart den nuvarande.

NBA undersöker samma idé

Den nordamerikanska proffsligan i basket, NBA, brottas med samma problem som NHL.

NBA:s största fixstjärna, LeBron James, ser också gärna att årets basketsäsong avslutas. Med 19 matcher kvar av grundserien tyder flera rapporter på att NBA kommer att försöka spela klart ligan med alla matcher på ett och samma ställe, utan fans på plats.

– Om det är på en och samma isolerad plats, om det är i Las Vegas eller någon annanstans, där vi får den allra bästa chansen att hålla oss säkra på och utanför planen då tycker jag att vi kan diskutera saken, säger James.

KLIPP: NHL-legendaren Roenick karantängymmar – för chipsen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
NHL-legendaren Roenick karantängymmar – för chipsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer