Foto: Bildbyrån

NHL-klubb tvingas lämna hemmaarenan

Uppdaterad
Publicerad

NHL-klubben Arizona Coyotes står utan hemmaarena efter den kommande säsongen. Detta sedan staden Glendale i dag meddelat att arenaavtalet med ishockeyklubben inte kommer att förlängas nästa sommar.

Enligt The Athletic har klubben legat efter med hyresbetalningar flera gånger de senaste åren. Arenaavtalet har under de senaste åren löpt säsongsvis och förhandlingar i år om ett längre avtal har strandat.

Arizona Coyotes har spelat i Gila River Arena sedan 2003.

I Kanada har nyheten väckt förhoppningar om att klubben ska flyttas till Quebec som hade ett NHL-lag mellan 1979 och 1995. Senast 2015 ansökte Quebec om att få ett NHL-lag, men fick då nej från ligan.

Lobbat för ny arena

NHL-chefen Gary Bettman sade i mars att Glendale inte har de ekonomiska förutsättningarna för att stödja sitt lag och har försökt lobba för att en ny arena ska byggas i Phoenix.

Fyra svenskar spelar i Arizona, backarna Anton Strålman och Victor Söderström samt forwardsspelarna Johan Larsson och Loui Eriksson. Nyligen byttes backstjärnan och lagkaptenen Oliver Ekman Larsson bort av Phoenix till Vancouver.

KLIPP: Krisande Brynäs ska resa sig igen (29 maj 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.