Victor Hedman dricker ur Stanley Cup-bucklan i samband med båtparaden inför hemmafansen. Foto: TT

NHL siktar på nyårsdagen för nästa säsong

Uppdaterad
Publicerad

Nyårsklockorna kommer knappt hinna tystna innan det blir dags att bänka sig framför nästa NHL-premiär. Det är åtminstone den nordamerikanska ishockeyligans förhoppning.

– Vi fokuserar på den 1 januari som start för den nya säsongen. Vår förhoppning är att få till en hel säsong med fansen på läktarna. Men det är mycket som måste hända innan vi kan spika våra planer, mycket av det är utom vår kontroll, sade NHL-kommissionären Gary Bettman till NHL Network inför årets draft.

Ligan hade tidigare planer på att kunna dra i gång säsongen redan den 1 december i år, men det ser ut att vara för tidigt.

På grund av den förskjutna coronasäsongen avslutades förra säsongen först den 28 september när Victor Hedmans Tampa Bay vann den sjätte Stanley Cup-finalen mot Dallas.

1 januari är normalt sett datumet för den stora utematchen ”Winter Classic” i NHL.

MER NHL: Holtz efter succédraften: ”Hur coolt som helst”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.