NHL-stjärnorna siktar på guld med Tre Kronor

Uppdaterad
Publicerad

Ovanligt många NHL-stjärnor, 16 stycken, har i år slutit upp till Tre Kronor för att spela i ishockey-VM.

– Resultatmässigt förväntar vi oss att vinna guld, säger Colorados lagkapten Gabriel Landeskog till SVT Sport.

Omställningen till stor rink till trots tror Tampas backstjärna Victor Hedman och Gabriel Landeskog på framgång i VM. Men i VM-genrepet Czech Hockey Games i helgen fanns det en del att jobba på.

– Vi fick bevis för att det inte bara är att komma hit och spela, det finns många bra spelare i den här turneringen, säger Hedman.

Ishockey-VM

Gruppspelet bjuder på tufft motstånd som till exempel Ryssland och USA.

– Vi har tuffa motståndare men för oss ligger fokus på oss själva och sättet vi spelar på. Vi har ett så pass starkt lag att vi ska kunna kontrollera matchen och hålla i pucken, säger Landeskog.

Förväntningarna är högt ställda.

– Resultatmässigt förväntar vi oss att vinna guld, det är det som är målet. Vi vill tillbaka till Kungsan med en guldmedalj och någonting annat skulle vara ett misslyckande. Sedan är det en omställning att komma tillbaka till stor rink och vänja sig med det, men det är en såpass lång turnering att man ska hinna det tills man kommer till kvartsfinal, semifinal och final, säger Landeskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet