Stjärnorna tackar nej till Johan Garpenlöv och hockey-VM. Foto: Bildbyrån

Fler NHL-stjärnor tackar nej till VM

Uppdaterad
Publicerad

NHL-stjärnorna fortsätter att tacka nej till ishockey-VM.

Senaste namnen att avböja:

Mikael Backlund, Oskar Lindblom, Mika Zibanejad och John Klingberg.

Under måndagen kunde SVT Sport avslöja att både Isac Lundeström och Marcus Sörensen kommer att förstärka Sveriges VM-trupp. Tidigare har SVT Sport berättat att Carl Klingberg förväntas göra detsamma.

Men förbundskapten Johan Garpenlöv kommer inte bara få positiva svar från NHL-svenskar.

New York Rangers har nu släppt en lista över de spelare som förväntas resa till Riga och Lettland för att representera sina respektive länder under hockey-VM. På den listan fanns inte den svenska stjärnan Mika Zibanejad med.

Zibanejad har personligen inte uttalat sig om sina VM-tankar, men enligt uppgifter till SVT Sport blir det inget VM för Rangers svenska poängspruta.

Det blir heller inget VM-spel för stjärnbacken, John Klingberg.

– Det blir inget VM för mig i år. Både kroppen och familjesituationen säger nej, säger han till Expressen.

”Flera faktorer väger in”

Inte heller Calgarystjärnan Mikael Backlund, kapten vid senaste VM-guldet 2018, eller Philadelphia-forwarden Oskar Lindblom kommer till spel, kan SVT Sport avslöja.

”Flera faktorer som väger in och gör att jag tackar nej. Vi har en tvåmånaders son som jag vill spendera mer tid med. Satt i en bubbla förra sommaren och känner att det räcker att vara ifrån familjen”, skriver Backlund i ett sms till SVT Sport.

Han fortsätter:

”Varit en påfrestande säsong för alla men framför allt för familjerna som inte kunnat göra något så vill prioritera familjen nu och mentalt förbereda mig för en ny förhoppningsvis normal säsong nästa år”.

Vill se Olofsson

SVT Sports expert, Jonas Andersson, om stjärnornas ”nej tack”:

– Det är jättestora avbräck för Sverige, jättetråkigt. Mika Zibanejad skulle vara en given förstacenter. Samtidigt kommer det vara fler nationer som får nej från stora stjärnor, så det är inte helt kört på det viset. Men det är bara att hoppas att fler tackar ja nu.

Andersson har en drömförstärkning till den svenska VM-truppen.

– Jag skulle vilja ha en målskytt, (Victor) Olofsson i Buffalo tycker jag skulle vara perfekt, säger Andersson.

Hockey-VM följer du i sin helhet i SVT med start den 21 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.