Nicklas Bäckström. Foto: TT

Nicklas Bäckström målskytt igen

Uppdaterad
Publicerad

Nicklas Bäckström, 33, gjorde ett mål och en assist när Washingtons segrade över Pittsburg.

Bäckström leder nu lagets poängligan med 24 poäng.

– Jag tycker att vi spelade 60 minuter riktigt bra hockey i kväll och vi spelade bra tillsammans som ett lag, säger han.

Nicklas Bäckström och Carl Hagelin gjorde varsitt mål i Washingtons 5-2-seger över Pittsburgh.

Bäckis noterades dessutom för en assist och leder lagets poängliga hittills den här säsongen med 24 gjorda poäng (nio mål och 15 assist). Räknar man med hela ligan ligger Bäckström för närvarande på delad sjunde plats, flest poäng har Edmontons Connor McDavid hittills gjort – 38 stycken.

Bäckströms 1-0 kom då halva första perioden var spelad och stod sig några minuter in i tredje, då målen till sist började ramla in.

Washington har haft en halvdan februarimånad. Laget har förlorat sex matcher och bara vunnit fyra.

– Det känns som att det går bättre och bättre och i dag tog vi ett steg i rätt riktning. Förra matchen var kanske inte vår bästa, men jag tycker att vi spelade 60 minuter riktigt bra hockey i kväll och vi spelade bra tillsammans som ett lag, säger Bäckström efter matchen.

Ullmark skadad

Även i mötet New Jersey-Buffalo blev det många mål, då de förstnämnda vann med 4-3 – men först i förlängning.

Buffalomålvakten Linus Ullmark lämnade isen skadad efter första perioden.

– Linus har en underkroppsskada. Vi vet verkligen inte hur allvarligt det är än, vi behöver (röntgen) bilder och fler undersökningar för att kunna avgöra hans hälsoläge, säger tränaren Ralph Krueger.

New Jerseys Jesper Bratt gjorde ett mål och en assist och Buffalos Rasmus Dahlin och Victor Olofsson noterades för varsin assist.

Sju målskyttar

Men mest målfest var det i Nassau Coliseum, där New York Islanders tog emot Boston. Islanders vann med 7-2, efter mål av sju olika skyttar.

Inför den tredje perioden var ställningen 2-2, men sedan rasslade det till och på drygt tio minuter dunkade Islanders in fem skott, det sista av Oliver Wahlstrom.

– Att gå in i tredje perioden med likaställning mot vad som troligtvis är ligans bästa lag, det är en bra utmaning för oss, säger Islanders Mathew Barzal.

NHL

Washington Capitals logo

Washington Capitals

5 - 2

Pittsburgh Penguins logo

Pittsburgh Penguins

1-0, 0-0, 4-2
Capital One Arena, Washington

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.