Foto: TT Nyhetsbyrån

Bäckström nådde mäktig milstolpe

Uppdaterad
Publicerad

Passningsgeniet Nicklas Bäckström verkar knappast mätt efter sommarens Stanley Cup-titel.

När hans Washington slog tillbaka Vancouver med 5–2 i natt passerade han mäktiga milstolpen 600 assist i sin 823:e NHL-match.

”Bäckis” stod för tre passningspoäng i tillställningen och är nu uppe i totalt 601 assist under NHL-karriären.

– Det är lite svårt att fatta att det blivit så många, men naturligtvis är det kul att nå sådana milstolpar. Men jag är inte klar ännu, det är bara att fortsätta att köra på, säger Bäckström till Sportbladet.

30-åringen från Gävle nådde milstolpen via en andraassist drygt fem minuter in i tredje perioden när radarpartnern Alexander Ovetjkin målade i powerplay. Bäckström passade till John Carlson som i sin tur spelade vidare till ryssen som dunkade in ett direktskott till 4–2.

– Passningarna ikväll var väl inte de snyggaste direkt, men det var ju passande att de hamnade hos ”Ovie”. Det är till honom jag slagit det flesta, säger ”Bäckis” till Sportbladet.

Washington har visat alla tvivlare som förutspådde en rejäl Stanley Cup-baksmälla att man blir att räkna med även i år och parkerar på sjätte plats i den östra konferensen. Bäckström har producerat 13 poäng på åtta matcher.

NHL

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

2 - 5

Washington Capitals logo

Washington Capitals

0-1, 1-2, 1-2
Rogers Arena, Vancouver
Publik: 17227

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.