Nicklas Bäckström ligger fyra i svenskarnas poängliga i NHL. Foto: Bildbyrån

Bäckström hjälte för stekheta Washington

Washington är glödheta och toppar hela NHL.

I natt kom tionde segern på de elva senaste matcherna när Vegas besegrades på hemmais med 5-2.

– Vi har gott om självförtroende just nu, säger svensken till nhl.com.

Hemmalaget fick en smakstart när Jevgenij Kuznetsov kom fri och satte 1-0 redan efter 58 sekunders spel. Och efter knappt sex minuter hade Capitals redan gått upp i en 2-0-ledning.

När matchen stod och vägde i den tredje perioden så klev Nicklas Bäckström in i handlingen på allvar.

Först skickade han in viktiga 4-2 i powerplay med ett handledsskott mellan benen på målvaktsveteranen Marc-André Fleury. Då återstod åtta och en halv minut av matchen. Sedan fastställde han slutresultatet i tom kasse med ett slagskott från halva plan.

– Det var dags att avlossa ett skott i powerplay, det kan inte bara vara ”Ovie” hela tiden. Fast jag tycker det andra (i tom bur) var snyggare, säger Bäckström till Sportbladet.

Fyra i svenskarnas poängliga

Målet var hans fjärde för säsongen och med totalt 15 poäng på 18 matcher ligger han fyra i svenskarnas poängliga, som toppas av Vancouvers Elias Pettersson med 21 poäng.

Capitals har nu tagit poäng elva matcher i rad varav tio har slutat med vinst.

– Vi gör alla småsaker rätt just nu och följer planen som tränaren har gett oss. Det är bara att fortsätta på den inslagna vägen och försöka bli bättre för varje dag som går. Såhär långt har det gått bra, säger Bäckström till nhl.com.