Niklas Czarnecki. Foto: Bildbyrån.

Niklas Czarnecki lämnar Västervik efter hot

Uppdaterad
Publicerad

Västerviks assisterande tränare Niklas Czarnecki lämnar hockeyallsvenska Västervik.

Anledningen är att han under en tid har utsatts för hot och anklagelser via anonyma brev.

– Det är jättetragiskt, säger ordförande Anders Wiman till SVT Sport.

Inför den gångna säsongen återvände Czarnecki till sin moderklubb Västervik som assisterande tränare.

Men den senaste tiden har anonyma brev med hot och anklagelser mot tränaren landat hos såväl sponsorer och klubbens kansli.

Czarnecki har polisanmält breven och nu tagit beslutet att inte aktivera det nya kontrakt som skulle börja gälla i augusti.

– Jättetragiskt att en person känner sig tvingad att hoppa av för att han mår dåligt. Han känner att han inte orkar, säger ordförande Anders Wiman till SVT Sport.

Vill inte gå in på detaljer

Klubben vill inte gå in på några detaljer ur breven med hänsyn av tränaren och hans familj men skriver i ett pressmeddelande att ”anklagelserna är kopplade till hans uppdrag i föreningen, men är också riktade mot Czarnecki som privatperson i syfte att skada hans anseende, rykte och att få honom att lämna sitt uppdrag”.

”Förkastligt”

– Vi har försökt att stötta så mycket vi kan men till slut blir det upp till individen själv att bestämma. Styrelsen och hela klubben vill påtala att vi har nolltollerans för den här typen beteende. Det är förkastligt att göra på det här sättet. Det förstör framför allt för Niklas men också för en hel idrottsförening, säger Wiman.

Niklas Czarnecki har tidigare under karriären bland annat varit huvudtränare för Brynäs och Färjestad i högstaligan.

KLIPP: Från hockeyallsvenska säsongen – Östersunds IK säkrade avancemanget med en sekund kvar (6 maj 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.