Foto: Bildbyrån

Ny milstolpe för Ovetjkin i NHL

Uppdaterad
Publicerad

Washingtons Aleksander Ovetjkin passerade 1 400 poäng i nattens NHL-seger över Tampa Bay. De regerande Stanley Cup-mästarna besegrades med 4–2.

Ovetjkins 43:e mål för säsongen, 3-1 i första perioden, plus en assist tog honom till totalt 1 401 poäng (773 mål och 628 assist) på 1 265 matcher för Washington.

Snäppet bättre i matchen var dock John Carlson som plockade med sig fyra poäng efter nattens möte – två mål och två assist. Och det kunde ha blivit ett hattrick – Carlson fick in pucken ytterligare en gång men det målet dömdes bort då han var offside.

– Det hade varit rätt coolt såklart, sade Carlson om att han var nära att göra hattrick.

– Jag har aldrig lyckats med det. Det är bara att fortsätta försöka.

Både Tampa Bay och Washington ser ut att få spela slutspel i år – de åtta bästa lagen i varje konferens går vidare och topp-åtta i östra konferens har mer eller mindre varit klara i månader redan.

Men de regerande mästarna Tampa Bay (laget tog hem bucklan både i fjol och 2020), har nu förlorat tre matcher i rad.

– Vi kämpade till slutet. Det gick inte riktigt som vi ville, det ena anfallet efter det andra som inte funkade – men det är ju en del av spelet. Men just nu är det grejer som saknas för oss, säger Tampa-tränaren Jon Cooper efter matchen.

KLIPP: Elias Pettersson stekhet mot Vegas

NHL

Washington Capitals logo

Washington Capitals

4 - 3

Tampa Bay Lightning logo

Tampa Bay Lightning

3-2, 1-0, 0-1
Capital One Arena, Washington
Publik: 18573

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.