Elias Pettersson jublar efter ännu ett mål för Vancouver. Foto: TT

Ny succématch av Elias Pettersson

Uppdaterad
Publicerad

Supertalangen Elias Pettersson fortsätter att ta NHL med storm.

I natt gjorde den 19-årige rookien två nya mål i Vancouvers 5–2-seger hemma mot Minnesota.

– Vi ser starten på en karriär som kommer att bli speciell, säger Canucks förre general manager Brian Burke till Sportsnet.

Först direktsköt Pettersson 3–1 till Vancouver ungefär halvvägs in i matchen, sedan gjorde han viktiga 4–2 på ett friläge tidigt i den tredje perioden.

Canucks vann då en tekning i egen zon, Brock Boeser snappade upp en lös puck och friställde svensken. Pettersson avslutade distinkt och pucken gick in via ribban.

Målet var hans sjunde på lika många matcher i NHL. Totalt är han uppe i tio poäng den här säsongen, hans första i världens bästa hockeyliga.

– Du börjar se något speciellt. Det är verkligen coolt. När en spelare kommer till ligan och vi ser magi direkt från början förstår du att det bara kommer att fortsätta, att killen bara blir ännu bättre, säger Brian Burke till Sportsnet.

Det var Burke, då general manager i Vancouver, som plockade bröderna Sedin till klubben 1999.

– Elias gör två fantastiska mål, han leder kedjan i anfallen som en center ska göra, han blockerar skott. Vi ser starten på en karriär som kommer att bli speciell, fortsätter amerikanen.

Supertalangen har gjort flest mål samt poäng av alla rookies hittills den här säsongen.

NHL

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

5 - 2

Minnesota Wild logo

Minnesota Wild

1-1, 2-1, 2-0
Rogers Arena, Vancouver
Publik: 16546

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.