Pettersson var pigg trots storförlusten i comebacken. Foto: TT Nyhetsbyrån

Storförlust för Vancouver i Petterssons comeback

Uppdaterad
Publicerad

Elias Pettersson missade sex matcher efter en hjärnskakning. Nu är 19-åringen tillbaka på isen, men hans Vancouver förlorade stort mot Pittsburgh.

Pettersson har varit borta från spel sedan han tacklades av Floridabacken Mike Matheson och drabbades av en hjärnskakning.

Matchen mellan Petterssons Vancouver och Pittsburgh var till en början mållös, men i andra perioden slog Pittsburgh till med 2–0, och matchen slutade 5–0. Pittsburghs stjärnor Jevgenij Malkin och Sidney Crosby blev båda tvåmålsskyttar. Carl Hagelin noterades för en assist.

Trots att laget underpresterade glänste Elias Pettersson, tycker hans agent Tommy Öström.

– Han var utan tvekan bäste spelaren i Canucks ikväll. Uppehållet verkar inte ha påverkat honom på något sätt. Också det är ju ett styrkebesked, säger han till Expressen.

Även tränaren Travis Green var nöjd med 19-åringens insats.

– Både han och Brock Boeser var till och med bättre än innan de skadades, säger Green på en presskonferens efter matchen, enligt Aftonbladet.

NHL

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

0 - 5

Pittsburgh Penguins logo

Pittsburgh Penguins

0-0, 0-2, 0-3
Rogers Arena, Vancouver
Publik: 17537

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.