Elias Pettersson tacklades tufft i mötet med Florida. Foto: TT

Stängs av två matcher för tacklingen på Pettersson

Uppdaterad
Publicerad

Elias Pettersson tacklades tufft av Floridas Mike Matheson och åkte på en hjärnskakning.

Nu stängs Matheson av i två matcher.

– Är jag arg? Extremt arg, säger Vancouvers tränare Travis Green enligt TSN.

Hjärnskakningen som Elias Pettersson åkte på i Vancouvers möte med Florida gör att han blir borta från spel sju till tio dagar. Vancouvers tränare Travis Green var rejält upprörd efter tacklingen som Mike Matheson delade ut.

– Är jag arg? Extremt arg. Jag är väldigt upprörd fortfarande. Vi förlorade en lysande ung spelare till en skada som jag inte tycker var nödvändig. Jag är förbannad just nu när jag pratar om det, säger Travis Green enligt TSN.

Även fansen var rasande efter tacklingen – och Green förstår dem.

Även fansen rasade

– Jag förstår Canucksfansens reaktion till smällen. Jag visste inte vad som hade hänt efter matchen. Ingen av spelarna på isen eller på bänken visste vad som hänt. Ibland i hockey blir det reaktioner på smällarna och killarna slåss. Det var inte fallet på den här. Ingen visste vad som hände. Jag försökte att komma in på min iPad för att se vad som hade hänt, säger han.

Tacklingen utreddes natten till tisdag, svensk tid, och Matheson stängs av i två matcher för interference och osportsligt uppträdande.

Vancouver vann matchen med 3-2 och för Pettersson, som gjort succé i säsongsinledningen, har det blivit åtta poäng på fem matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.