Staffan Kronwall. Foto: SVT

Nye SVT-experten om Lundqvists VM-besked: ”Inget jag hade väntat mig”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sport avslöjade att den legendariske målvakten Henrik Lundqvist är klar för VM. Det är ett beslut som överraskar expertisen.

– Det är inget jag riktigt hade väntat mig men väldigt kul, säger SVT:s nye expert Staffan Kronwall.

Hur ser du på beskedet?

– Det är överraskande i mina öron men väldigt kul för turneringen och för Sverige så klart, säger Kronwall som var kapten i det lag som vann VM-guld på hemmaplan i Globen 2013.

Ishockey-VM

Vi har inte hört något från Lundqvist ännu. Vad tror du ligger bakom?

– Han har ju haft en ganska medioker säsong statistiskt sett och Rangers har varit svagt. Känslan jag har är att han vill bevisa för alla som tvekar där ute att han fortfarande är en toppmålvakt. Uppenbarligen är han sugen på att vinna igen. Motivationen verkar finns och då håller han högsta klass, jag tycker att han är en världsmålvakt. Det är han fortfarande. Jag håller honom som en av de bästa i världen fortfarande.

Tackade nej förra året på grund av skada

Det blev inget slutspel i NHL för 37-årige Lundqvist, som var med och vann VM 2017 men tackade nej förra året på grund av knäskada, och hans NY Rangers. Uttagen i VM är även Vancouvers målvakt Jacob Markström, som lär utmana om att få spela förstemålvakt.

VM i Slovakien inleds 10 maj och sänds för första gången sedan 1987 i SVT. Tre Kronor jagar en historisk tredje raka titel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet