William Nylander gratuleras efter sitt 2-2-mål. Foto: TT

Nylander målskytt och olycksgubbe när Toronto tappade

Uppdaterad
Publicerad

William Nylander gjorde 2-2 mot regerande Stanley Cup-mästaren Tampa Bay i slutet av första perioden. I andra perioden var han dock olycklig och petade in Tampas 3-2-mål. Tampa tog sedan kommandot och vann matchen med 5-3.

– Det finns inga ursäkter, säger Torontos tränare om det slarviga spelet från det egna laget.

Matchen stod och vägde i början av andra perioden när Nylander passade i sidled i mittzon. Tampa kunde bryta passningen och få till en spelvändning.

Nylander jagade tillbaka mot det egna målet och sträckte olyckligt fram klubban och styrde in Ondrej Palats passning. Självmål räknas inte inom ishockeyn utan Palat fick 3-2-målet. Han gjorde även avslutande 5-3.

– Man kan inte spela på det sättet när det är fem mot fem, det finns inga ursäkter. Det var gåvor från vår sida. Ändå var det precis det vi pratade om innan matchen. Man får inte ge det andra laget så mycket, det blev en för tuff uppförsbacke, säger Torontos tränare Sheldon Keefe som även var missnöjd med Tampas 4-2-mål, där laget inte fick bort pucken från egen zon och blev fastcheckade.

Steven Stamkos hade en stor kväll för Tampa med fyra poäng, 2-1-målet och tre assists. Han har nu gjort poäng i nio matcher i rad.

– Våra bästa spelare måste stiga fram när vi har så många skador. Stamkos har definitivt gjort det, säger Tampas tränare Jon Cooper till NHL.

Tampa har nu vunnit fem matcher i rad och är med 38 poäng med i toppen av NHL-divisionerna.

NHL

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

3 - 5

Tampa Bay Lightning logo

Tampa Bay Lightning

2-2, 0-2, 1-1
Scotiabank Arena, Toronto
Publik: 18919

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.