Foto: Bildbyrån

Nylander nådde 200 poäng

Uppdaterad
Publicerad

William Nylander gjorde två mål när hans Toronto besegrade Winnipeg på bortaplan i NHL-ishockeyn. Det var femte matchen i rad som Nylander blev målskytt och har på dessa matcher gjort elva poäng.

Den svenske forwarden, som gjorde både matchens första och sista mål, plockar med sig tre poäng från matchen då han även noteras för en assist. Därmed har Nylander gjort hela 200 poäng under sin karriär i NHL.

Även Pierre Engvall, som spelar sin första säsong i NHL och Toronto, gjorde ett mål. Det var Engvalls femte mål i NHL. Toronto vann matchen med 6–3.

Även Patric Hörnqvist gjorde två mål när hans Pittsburgh mötte San Jose. Men det räckte inte och San Jose vann med 3–2 efter förlängning.

Hörnqvist, som fyllde 33 på nyårsdagen hyllas av sin tränare.

-Han är jättebra för vårt lag, säger Pittsburghtränaren Mike Sullivan till lagets sajt.

-Hans energi smittar. Han är en riktigt positiv kille. Jag tror inte den här killen har haft en enda dålig dag i sitt liv. Han kommer in varje dag med ett leende på läpparna och han älskar att spela hockey. Det älskar vi med honom. Han har grym energi på bänken. Han är en av de mest tävlingsinriktade killarna som jag har varit med om. Han betyder mycket för laget båda på och utanför isen, forsätter Sullivan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.