Ångermanland vann TV-pucken i fjol. Foto: Bildbyrån

Nytt lag får chansen i TV-pucken

Uppdaterad
Publicerad

I höst får ett helt nytt lag chansen i TV-pucken. Laget kommer att bestå av spelare som inte tagit en plats i sina respektive distriktslag. ”Känns bra att kunna ge fler spelare möjligheten att delta i TV-pucken”, säger Henrik Haraldsson vid Svenska ishockeyförbundet.

Svenska ishockeyförbundet kommer att skapa det nya laget som alltså kommer att bestå av 22 spelare som inte tagit plats i sina respektive distriktslag.

Fördelningen av antal platser i laget sker i proportion till licensantal i respektive område.

– Det känns bra att kunna ge fler spelare möjligheten att delta i TV-pucken och att ge dem chansen till en rolig och utvecklande upplevelse. Att få spela tillsammans med andra spelare från hela landet, under ledning av ett ledarteam i världsklass, säger ishockeyförbundets Henrik Haraldsson i ett pressmeddelande.

Laguttagningen sker efter att alla distriktslag är klara med sina uttagningar. Det nya laget kommer att ingå i grupp A och ställs mot Medelpad i den första matchen.

TV-pucken 2016

Visa

Grupp A:

Medelpad
Västerbotten
Jämtland/Härjedalen
Hälsingland
Västmanland
SIF-laget

Grupp B:

Örebro län
Västergötland
Blekinge
Södermanland
Bohuslän/Dal
Gotland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer