Nytt matchstraff för Örebro efter huvudtackling

Uppdaterad
Publicerad

I lördags drabbades Örebro av ett matchstraff efter en huvudtackling. I kväll var det dags igen.

Det var efter 12.19 i den första perioden som Marcus Weinstock tacklade Linköpings Jaakko Rissanen i huvudet bakom målet. Finländaren stod med huvudet mot sargen och han hade ingen chans att se Örebro-spelaren. Rissanen kunde trots smällen spela vidare men för Marcus Weinstock var det färdigspelat då han fick matchstraff.

Så sent som i lördags fick Örebros kanadensare Aaron Irving matchstraff för tackling mot huvudet på HV71-forwarden Martin Thörnberg. Irving dömdes sedan till en avstängning på matcher och 28 750 kronor i böter.

Läs mer här: Tacklade Thörnberg – stängs av i fem matcher

Bröt förlusttrenden

Trots Marcus Weinstocks matchstraff vann Örebro mot Linköping med 2–1 efter mål av Glenn Gustafsson och Mathias Bromé. Broc Little reducerade för hemmalaget. Örebro, som annars imponerat i SHL, bröt därmed en tre matcher lång förlustsvit.

– Jag är jäkla stolt över grabbarna i dag. Vi får knappt ihop till tre kedjor med skador och avstängningar. Vi sliter som djur och är välförtjänta att vinna den här matchen, säger Örebros lagkapten Christopher Mastomäki till C More.

SHL

Linköping HC logo

Linköping HC

1 - 2

Örebro HK logo

Örebro HK

0-1, 0-1, 1-0
Saab Arena, Linköping
Publik: 5936

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.