Foto: BILDBYRÅN

Hockeyallsvenskan skjuts upp till oktober

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att hockeyallsvenskan inte kommer att spelas förrän den första oktober. Det bekräftar kommunikationansvarig till SVT Sport. Ligan var tänkt att dra igång den 11:e september.

Under tisdagsmorgonen gick Radiosporten ut med uppgifterna om att hockeyallsvenskan ska skjutas upp från den 11 september till tidigast första oktober. Nu bekräftar hockeyallsvenskan för SVT Sport att de kommit överens med klubbarna om att spela serien tidigast den första oktober.

– Vi har i dialog med samtliga klubbar kommit fram till att en seriestart tidigast första oktober, givet de här förutsättningarna som finns, är önskvärt, säger Linnea Leijonklo, kommunikations- och partneransvarig, till SVT Sport.

Skälet är att hockeyallsvenskan är beroende av publik och biljettintäkter och man hoppas att större folksamlingar ska tillåtas senare i höst.

– Det är ju ingenting vi kan veta, men just nu känns den första oktober bäst, säger Linnea Leijonklo.

Ett formellt beslut om vilket exakt datum ligan drar igång, är planerat att tas i augusti.

KLIPP: Efter avslag – KHK kastas ur Hockeyallsvenskan (13 juli 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.