Victor Olofsson blev matchhjälte mot LA Kings. Foto: AP

Olofsson matchhjälte för Buffalo

Uppdaterad
Publicerad

Victor Olofsson fortsätter att imponera under sitt år som nykomling i NHL. Ikväll avgjorde han mot Los Angeles Kings med ett av sina enklare mål i karriären. Hans 16:e för säsongen.

Victor Olofsson är ligans bästa poänggörare bland nykomlingar i ligan och leder såväl skytteligan som poängligan. Vid ställningen 2-1 till Buffalo kunde han raka in en backhand i öppet mål till 3-1 i slutet på matchen.

I och med att LA Kings lyckades reducera till 2-3 blev 24-årige Olofssons mål det matchavgörande. Med 16 mål har han gjort dubbelt så många som tvåan Cale Makar bland rookies.

Lagets stora stjärna, Jack Eichel, var tillbaka i spel då han missade den senaste matchen efter att ha skadat sig på uppvärmningen. I segermatchen mot LA Kungs hade han en andraassist till Olofsson och har därmed gjort poäng i 18 raka matcher som han spelat.

Dessförinnan hade Adrian Kempe gjort 1-0 för Kings, hans tredje match i följd som målskytt.

Silfverberg hjälte för Anaheim

Även Jakob Silfverberg hade en lyckad kväll. I straffsegern mot New York Islanders stod, dels för ett mål i matchen, när han kvitterade till 4-4 i den andra perioden. Därefter satte han den avgörande straffen som betydde 6-5 för Anaheim, första segern efter två raka förluster.

NHL

Buffalo Sabres logo

Buffalo Sabres

3 - 2

Los Angeles Kings logo

Los Angeles Kings

0-0, 2-1, 1-1
KeyBank Center, Buffalo, NY
Publik: 17484

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.