Olofsson om samarbetet med Dahlin: ”Vi har en bra kemi”

Uppdaterad
Publicerad

NHL är på besök i Stockholm och Buffalo möter Tampa Bay i Globen på fredag. Victor Olofsson har gjort succé under hösten och utsågs i oktober till ”Månadens nykomling”.

– Jättekul, det är ett kvitto på att man gjort något bra. Det är roligt att få det så pass tidigt på säsongen, det ger lite extra självförtroende, säger han till SVT Sport.

Buffalo rivstartade NHL-säsongen och var ett av ligans bästa lag i oktober. Victor Olofsson gjorde sex mål och prisades som ”Månadens nykomling”. 24-åringen, som var skyttekung i SHL i förfjol och snittade nästan en poäng per match i AHL i fjol, har vuxit in i rollen på väg till NHL.

– När jag blev nerskickad kändes det lite tungt men tittar jag tillbaka behövde jag nog det året för att lära mig det nordamerikanska spelet, det gjorde mig mer förberedd för NHL i år, säger Olofsson som i Buffalo spelar tillsammans med Frölunda-kompisen Rasmus Dahlin.

Arkiv: Olofssons historiska svit – sju raka powerplay-mål (15/10 -2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.