Buffalos chockseger – vände fyramålsunderläge med sagolikt segermål

Det blir alltid målrikt när Chicago och Buffalo ställs mot varandra.

I nattens match låg Buffalo under med 4-0 men lyckades ändå vända.

Stor segerorganisatör blev svenske Victor Olofsson som stod för två mål och en assist.

I nattens NHL-match mellan Chicago och Buffalo vände gästerna ett fyramålsunderläge.

Chicago började bäst och fick med sig en tremålsledning inför den andra perioden. Hemmalaget var inte nöjda där utan tidigt i den andra perioden utökade man ledningen till 4-0 och alla i United Center i Chicago trodde att hemmalaget skulle ta tre blytunga poäng. Men svenske Victor Olofsson och Buffalo ville annat.

04.50 in i perioden reducerade Olofsson till 4-1 i numerärt överläge. Fem minuter senare var Olofsson framme igen.

Från 4-0 till 4-4

Innan andra perioden var slut reducerade gästerna ännu en gång. 4-3 stod sig perioden ut. Tre minuter in i den sista perioden skulle ännu en svensk skriva in sig i poängprotokollet. Rasmus Dahlin hittade Vinnie Hinostroza och Buffalo hade hämtat upp ett fyramålsunderläge.

Chicago ville inte ge sig utan kunde i powerplay sätta 5-4. Men med mindre än tre minuter kvar av matchen ville Olofsson bli hjälte, 26-åringen hittade fram till Alex Tuch som kvitterade ännu en gång.

Bröt lång svit

Matchen såg ut att gå mot förlängning. Men med elva sekunder kvar klev Tage Thompson fram, efter pass från Dahlin och kunde fastställa slutresultatet. I skottögonblicket gick Thompsons klubba av och pucken gick mot kortsargen för att sedan studsa in framför målet igen där målvakten styrde in den i egna kassen.

En viktig seger för gästerna som bröt en över treårig förlustsvit mot just Chicago.