Anders Larsson ordförande i Svenska ishockeyförbundet. Foto: TT/Bildbyrån

Ordförande Anders Larsson: ”Går inte att genomföra”

Uppdaterad
Publicerad

Internationella ishockeyförbundet har sagt sitt.

Det blir inga internationella damturneringar den här våren.

– Det konstaterades på mötet att det inte går att genomföra, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson till SVT Sport.

Damernas A-VM skulle ha spelats i Halifax, Kanada, mellan den 31 mars och 10 april.

Den turneringen beslutade i dag det Internationella ishockeyförbundet att ställa in efter att organisationens styrelse haft ett extrainsatt möte.

Damkronorna

Med på mötet fanns Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.

– Det som framkom vid det här mötet var att ansvariga myndigheter i Kanada rekommenderat det Kanadensiska ishockeyförbundet att inte genomföra VM på grund av coronaviruset. Därmed ville de skjuta upp det till nästa år. Det konstaterades på mötet att det inte går att genomföra, säger han till SVT Sport.

Sverige kan inte gå upp

Det innebär således också att B-VM i franska Angers, där Damkronorna skulle ha spelat, blir inställt.

– Spelas inte den överliggande gruppen så betyder det att inget lag kan åka ur eller gå upp från vår (svenska lagets) grupp. Rent sportsligt har den inte någon betydelse. Det får ju konsekvensen att vi som hade ambitionen i svensk hockey att vässa tänderna och revanschera oss inte får den chansen. Ylva Martinsen (förbundskaptenen) och laget har laddat för att åka dit och gå upp till A-gruppen.

Anders Larsson säger vidare att det ännu inte tagits något beslut kring herrarnas världsmästerskap, som spelas i Schweiz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet