Stefanie McKeough lämnar Göteborg (t.h, ordförande Jan Mellgren). Foto: Bildbyrån

Ordföranden: ”Hon mår jävligt dåligt”

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg HC är klar jumbo i SDHL.

Nu kommer nästa smäll för göteborgslaget: Tränaren Stefanie McKeough lämnar med omedelbar verkan.

– Det finns många saker utanför min kontroll och beslutet var inte enkelt, säger McKeough till GP.

Göteborg har inlett säsongen tungt i SDHL och har endast spelat in en poäng på de nio inledande matcherna. Målskillnaden på 10-48 är inte heller särskilt smickrande.

Situationen är tung och under tisdagen bekräftade klubben att lagets tränare, Stefanie McKeough, lämnar klubben med omedelbar verkan för att åka hem till familjen i Kanada. Ett besked som naturligtvis gör läget än mer prekärt för föreningen.

– Det handlar om flera olika saker. Det är en osäkerhet. Hon vill hem till familjen och träffa den. Det är sammantaget livssituationen för henne. Det är osäkerheten med visum. Hon sitter och väntar på ett visumbeslut – och det tar sex-sju månader att få besked. Hon mår jävligt dåligt rent ut sagt, säger ordförande Jan Mellgren till GP.

Mellgren menar att detta har skett i samförstånd och att McKeough när som helst är välkommen tillbaka. Trots tabellplaceringen menar Mellgren att klubbens förtroende för McKeough är ”orubbat”.

”Utanför min kontroll”

McKeough själv är nedstämd men säger också att det var ett beslut som fick lov att fattas.

–  Jag har inte riktigt så mycket att tillägga. Ledsen för det. Det finns många saker utanför min kontroll – och beslutet var inte enkelt. Jag vill att tjejerna och kvinnorna i det här laget ska vara i fokus och behöver inte att något ska handla om mig, säger hon till GP.

Göteborg med ordförande Jan Mellgren i spetsen har nu inlett arbetet i att hitta en ersättare till Stefanie McKeough.

SVT Sport har sökt Jan Mellgren och Stefanie McKeough.

MER SDHL: Bialik Öien bakom AIK:s seger (11 okt 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.