Örebros Rodrigo Abols gör 5-4 under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Oskarshamn. Foto: Bildbyrån

Efter sju straffmissar satte Örebro sin

Efter sju missade straffar klev Rodrigo Abols fram och satte 5-4 distinkt för Örebro mot Oskarshamn. Det var fjärde raka hemmasegern för Örebro, som hade ett enormt publikstöd.

– Vi visar en stark moral som kan komma tillbaka och vinna. Jag sköt straffen som förra gången. Jag kom med hög fart och avslutade hårt, något jag känner mig bekväm med. Den här typen av karaktärsvinster bygger självförtroende, säger matchvinnaren Rodrigo Abols till C More.

Det var en dramatisk match som fångade publiken helt. Värt att nämna från straffläggningen var att Örebros målvakt Jhonas Enroth plockade sin andra, den från Oskarshamns Cameron Brace, effektfullt i plocken, en spektakulär räddning.

Strax före den sista periodpausen ledde Oskarhamn, som gör sensation i SHL med att ligga på direkt slutspelsplats, med 1-3.

– Vi tog alldeles för många utvisningar men starkt att komma tillbaka och kvittera. Vi tar med oss kämpainsatsen, att vi har den närvaron och kan kvittera, säger Oskarshamns tränare Martin Filander.

Örebro blev av med trepoängaren i slutminuten

Med sju minuter kvar hade Örebro fullbordat vändningen. I powerplay sköt Nick Ebert ett direktskott från den vänstra tekningscirkeln för 4-3 och publiken var galen av upphetsning.

Men den tystnade när Oskarshamn hade en puck inne i ett powerplay några minuter senare. Dock steg jublet igen när målet underkändes för spark efter videogranskning.

Efter ett enormt tryck med den utplockade målvakten Tim Juel på bänken kvitterade Oskarshamn genom ett kanonskott upp i krysset av Kim Rosdahl för 4-4 med 26 sekunder kvar att spela av ordinarie tid. Det blev märkligt tyst i hallen när de mäktiga ramsorna bara dog ut.

Örebro hade de bästa chanserna i början av förlängningen men Oskarshamn fick avsluta i powerplay fyra mot tre och Rosdahl satte en puck i ribban, det ekade i hela hallen, men matchen gick till straffar.

Förbundskaptenen Johan Garpenlöv såg matchen med ett par kollegor från juniorlandslagen.