Självmål fällde Färjestad i sista minuten

Likaläge med 40 sekunder kvar.

Då styrde Färjestad-backen Mikael Wikstrand in 3-2 med handsken – i eget mål.

– Den studsar oturligt in, säger FBK-tränaren Johan Pannerborn till Cmore efter förlusten mot Örebro.

Örebro var spelglatt från matchstart och tog ledningen sex minuter in i första perioden när Glenn Gustafsson tryckte inte 1-1.

Hemmalaget fortsatte att rada upp långa anfall men serieledande Färjestad visade prov på effektivitet när man kvitterade till 1-1 i slutet av första genom Sebastian Erixon. Assistkungen Johan Ryno bjöd på fin speluppfattning när han spelade fram till målet.

Även den andra perioden tillhörde Örebro spelmässigt, men när det väl ringde för mål var det Färjestad som varit effektiva igen. Jesse Virtanen direktsköt från blå och det fladdriga skottet letade sig förbi Eero Kilpeläinen i Örebro-målet.

”Förtjänar sista baljan”

Örebro fick till en rättvis kvittering när Jonathan Anderssons lösa handledsskott letade sig in bakom en skymd Stefan Steen.

Den sista perioden var öppen men avgörandet dröjde till när det var 40 sekunder kvar av matchen. Tom Wandell chansade med skott och Mikael Wikstrand blev syndabock. FBK-backen fick skottet på ena handsken och styrde in Örebros 3-2-mål bakom en ställd Stefan Steen.

– Vi gnuggar som attan och förtjänar sista baljan. Det var ingen rökare direkt. Den tar på hand och och styrs in, men det är välförtjänt, säger Tom Wandell till Cmore.