Den ovane målskytten Marcus Hardegård blev tvåmålsskytt i målkalaset som Örebro vann. Foto: Bildbyrån

Örebro besegrade Leksand – efter Marcus Hardegårds dubbel

Mål, mål, mål. Mera mål.

Det var melodin när Örebro tog emot Leksand i vad som blev ett riktigt målkalas.

Örebro vann med 6-3 efter att backen Marcus Hardegård gjorde två mål.

Örebro öppnade med två mål i matchens första tio minuter efter att Linus Öberg och Oliver Eklind nätat. Leksand svarade genom Kalle Östman till 2-1 när första perioden var över. En relativt målrik start på matchen som sedan stack i väg i andra perioden.

Backen Marcus Hardegård, som endast gjort ett mål den här säsongen, pricksköt in 3-1 för Örebro i en spelvändning i numerärt underläge. Örebro gick upp till 4-1 och Leksand var snabba att reducera.

Men Marcus Hardegård var ännu snabbare att göra sitt andra mål för matchen, backen som gick mållös hela föregående SHL-säsongen. 5–2-ledning för Örebro och bra drag i ladan.

Men Leksand reducerade återigen genom Lukas Elvenes (som gjort mål i tre raka matcher) och fick chansen att komma ännu närmre Örebro via en straff. John Quenneville försökte skjuta under Jhonas Enroths ben, men målvakten var med på det.

Örebro kunde utöka till 6-3 i den tredje perioden då Oliver Eklind gjorde sitt andra mål för matchen.

KLIPP: Höjdpunkter från Örebro-Leksand