Jordan Boucher. Foto: Bildbyrån

Örebro tog fjärde raka – tung vecka för Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

Örebro går som tåget just nu i SHL. Mot Frölunda kom fjärde raka segern när Närkelaget med en effektiv offensiv vann med 5-3.

Frölunda åkte till Örebro med tre raka förluster, med CHL-semin mot Luleå inräknad. Och det blev inte bättre när de skulle försöka ta sig förbi Örebro i kvällens möte.

Örebro öppnade väldigt starkt, och i en förstaperiod där de vann skotten med 12-5 fick de med sig en 2-0-ledning efter mål av Mathias Bromé och Shane Harper.

– Vi har riktigt bra tryck och får energi direkt, sade Mathias Bromé efter första perioden till C More.

I andra fortsatte målen komma för hemmalaget, som gick ifrån till 4-0. Det trots att de endast mäktade med fem skott i perioden.

Till slut skulle även Frölunda ta sig in i matchen målmässigt. Det var emellertid för sent när Max Friberg med sitt andra mål i matchen reducerade till 2-4. Gästerna gjorde en sista chansning och tog ut målvakten med knappt fyra minuter kvar av matchen, men då kunde istället Mathias Bromé punktera matchen med sitt andra mål i matchen sätta 5-2.

Frölunda skulle i slutsekunderna få in ett tröstmål genom förre Örebrospelaren Joel Mustonen som fastställde slutresultatet 5-3.

Med hans dubbla mål gick Mathias Bromé upp i delad skytteligaledning med Färjestads Victor Ejdsell.

– Det är klart det är roligt. Det är en skön känsla att göra mål, säger han med ett leende till C More.

SHL

Örebro HK logo

Örebro HK

5 - 3

Frölunda HC logo

Frölunda HC

2-0, 2-0, 1-3
Behrn Arena, Örebro
Publik: 5500

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.