Örebro vände och vann mot Linköping

Det blev ett minst sagt intensivt och händelserikt möte mellan Linköping och Örebro. Det hann kvitteras tre gånger innan matchen fick avgöras i förlängning. Då var det Örebro som punkterade matchen efter mål av Jordan Boucher.

Örebro fick en straff tidigt i matchen. Jonas Gustavsson stod dock i vägen i målet och räddade Mastomäkis skott.

I stället tog Linköping, i powerplay, ledningen genom Adam Brodecki, assisterad av Jimmy Andersson och Chad Billins.

Gästerna Örebro reducerade i 16:e minuten i första perioden då Tom Wandell satte pucken i mål, assisterad av Kristian Näkyvä.

Örebro letade sig in matchen mer och mer och pressade hemmalaget.

– Jag tycker inte det är någon bra period av oss. De ligger på hårt, vi måste vara mer bestämda, säger Linköpings Adam Brodecki till C more efter första perioden.

Tre mål i andra

Fem minuter in i andra period skapade Linköping, som vid vinst tar sig upp i toppen av tabellen, ett farligt läge framför Örebros mål. Nick Sörensen satte då sitt nionde mål för säsongen när han gav hemmalaget ledningen med 2-1.

Några minuter senare kom Örebros Aaron Palushaj åkande i hög fart, tog sig förbi Linköpingförsvaret och satte upp pucken i nättaket bakom Jonas Gustavsson.

I Linköpings powerplayspel blev det riktigt upprört och det svingades rejält. Minuter senare bjöds Jimmy Andersson på ett friläge, efter att två Örebrospelare tacklat varandra. Det förvaltades väl och 3-2 till hemmalaget var ett faktum.

– Jag är på väg till ett byte, så blir det fel i bytet och sen fel igen, och helt plötsligt är jag fri, säger Andersson till C more.

– Det är krig där ute, verkligen. Vi kom inte riktigt upp i den nivån som vi borde.

Tredje perioden

Matchtempot fortsatte på max och med tolv minuter kvar att spela kvitterade Örebro för tredje gången när Aaron Palushaj tryckte upp pucken vid krysset.

Därefter blev det mållöst innan Örebros Jordan Boucher avgjorde i förlängningen – 3-4 till Örebro.

– Det är kul att få göra en intervju när man vunnit, säger Örebrotränaren Niklas Sundblad till C more.

Han fortsätter:

– I dag studsar pucken med oss och vi får in fyra pärlor. Vi gör en riktigt bra match. Det är en viktig seger, Linköping är ett bra lag, vi ligger efter och hittar ett sätt att vinna, det stärker oss.