Örebro jublar i matchen mot Skellefteå i SHL. Foto: Bildbyrån

Örebro vann på straffar över Skellefteå

Örebro besegrade serieledaren Skellefteå hemma, efter straffar.

Robert Leino satte den avgörande straffen, slutresultatet skrevs till 3–2.

– Vi möter Sveriges kanske bästa lag så vi ska vara glada för segern, säger matchhjälten till C More.

Det var en fartfylld inledning. En dubelutvisning efter knappt tre minuter gjorde att det blev spel i fyra mot fyra. Där styrde Max Lindholm in ett skott från Arvid Lundberg, 1–0 Skellefteå.

Andra perioden slutade mållös, men i början av tredje kom kvitteringen från hemmalaget. Rasmus Rissanen fick en utsökt passning av Leo Carlsson och kunde sikta, och pricka in 1–1.

Straffar krävdes

Strax efter målet utvisades den första målskytten, Max Lindholm, för fasthållning. I det efterföljande powerplayet styrde Linus Öberg in 2–1 efter en fin passning av Robert Leino.

Örebro såg ut att gå mot tre poäng mot serieledaren, men Max Lindholm satte stopp för det med sitt andra mål för kvällen till 2–2, fjärde för säsongen. Matchen gick till förlängning, som inte heller kunde skilja lagen åt.

I straffläggning gjorde Robert Leino det enda målet, som blev avgörande. Extrapoängen till Örebro.