Gynge matchhjälte för Växjö – avgjorde i förlängningen

Stjärnmålvakten Viktor Fasth, 38, gick ut skadad i den första SM-semifinalen mot Örebro.

En match som Växjö till slut vann med 3-2- Richard Gynge avgjorde i den andra förlängningsperioden.

– Underbart, säger Gynge i C More.

Tidigt i den första perioden lämnade Viktor Fasth isen och tog sig in i omklädningsrummet. Vad Tv-bilderna visade fick 38-åringen ont efter en förflyttning. Erik Källgren ersatte Fasth.

– Det är en spelare som inte får bli skadad. Det är seriens bästa målvakt, säger experten Sanny Lindström i C More.

Klipp: Fasth ut skadad

”Växjö tog tidig ledning”

Två minuter in i matchen tog hemmalaget ledningen. Men Örebro skulle kvittera och vända underläget till en 2-1-ledning när perioden var avklarad.

Växjö skulle dock få till en kvittering till 2-2 via amerikanen Jack Drury i den andra perioden.

Vilket också blev resultatet när tre perioder var spelade. Matchen gick därmed till förlängning.

Först i den andra förlängningsperioden skulle matchen avgöras. Richard Gynge blev matchhjälte för sitt Växjö när han satte 3-2.