Foto: TT

Galen vändning av Chicago – vann i förlängning mot Nashville

Uppdaterad
Publicerad

Nashville hade ett rejält grepp om NHL-mötet i Chicago och i början av slutakten ledde bortalaget med 4–1.

Men med en rush i tredje kom Chicago ikapp vilket ledde till ett avgörande i förlängning – där hemmalaget vann.

Nashville inledde den tredje perioden med att utöka sin ledning till 4–1. Men sedan kvitterade Chicago då tre puckar gick in på tre minuter och matchen togs till förlängning. Där satte Chicagos Brandon Hagel det avgörande 5–4-målet.

– Jag tycker att vi spelade riktigt bra fram till dess, vi tappade kontrollen lite och det liksom bara hände. Saker som inte borde ha hänt hände. Men så kan det vara, vi lämnar det bakom oss nu och går vidare, säger Nashvilles finländare Mikael Granlund.

– Vi hade en bra tillfälle att ta två poäng, men vi fick bara med oss ett i kväll. Det är vårt fel, säger han.

Lagen möts åter natten mot lördag svensk tid, och även Nashvilletränare John Hynes väljer att blicka framåt snarare än att gräma sig över förlusten.

– Den här tiden på säsongen bli det känslosamt, men fick med oss en poäng och vi gjorde mycket som var bra. Vi spelade helt klart en bra match. Men under tredje perioden såg det ut som att vi lättade på gasen lite och det är nåt som man inte kan göra mot något lag, säger Hynes.

– Så här lång in i säsongen gäller det bara att vinna. Och när man förlorar så här gäller det att ta ned sig lärdomarna och gå vidare, fortsätter han.

Nashvilles Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm noteras för varsin assist.

Nashville ligger efter matchen på plats fyra i centrala divisionen, medan Chicago återfinns på plats sex, bara tre poäng bakom. De fyra bästa lagen i varje division (västra, centrala, östra och norra) går till slutspel.

KLIPP: Tidernas NHL-rekord av San Joses Marleau (20 april 2021)

NHL

Chicago Blackhawks logo

Chicago Blackhawks

5 - 4

Nashville Predators logo

Nashville Predators

1-1, 0-2, 3-1, 1-0
United Center, Chicago, IL

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.