Skellefteå höll undan – jätteslagsmål följde

Skellefteå vann den tredje SM-kvarten mot Färjestad med 3-2 och reducerade matchserien till 1-2. Den första perioden dominerade man stort och vann med 3-1, vilket lade grunden till segern.

– Det var en kul match att spela. Det var säkert roligt att titta på också, säger matchvinnaren Joakim Lindström till SVT Sport.

Daniel Viksten reducerade till 3-2 i början av den tredje perioden och sedan tryckte Färjestad på hårt för en kvittering. Trycket intensifierades när målvakten Dominik Furch plockades ut i slutminuterna och ett jätteslagsmål följde på slutsignalen i den intensiva matchen.

Joakim Lindström tog hand om både 2-1 och 3-1, vilket blev matchvinnande. Vid 2-1 höll han sig nära mål och fick in pucken i en rörig situation. Strax före den första pausvilan fick han pucken framför mål av radarpartnern Oscar Möller, tog emot och lurade Furch med en backhanddragning. På läktaren njöt Skellefteå-ikonen Jimmie Ericsson. Det var stor dominans i den första perioden från SAIK som vann skotten med 18-3.

– Jag hänger bara kvar vid kassen och det var lite studsar hit och dit vid båda målen. Det var väldigt bra forecheck av Oscar som läser spelet på ett bra sätt. Det var ganska skönt att se den pucken gå in, säger Lindström.

KLIPP: Stort bråk efter slutsignal

OS-back fick spela med bomullstussar

Redan efter 31 sekunder fick Skellefteås OS-back Jonathan Pudas utgå. Han fick Daniel Vikstens klubba i ansiktet varvid blodvite uppstod och blev omhändertagen i omklädningsrummet.

I det efterföljande 5-4-spelet tog SAIK ledningen efter att Richard Hugg tagit sig in framför målet och Dominik Furch. Han fick  inte riktigt fick träff på pucken men kunde ändå se den gå i mål för 1-0 efter 97 sekunder.

Strax efteråt var Pudas tillbaka i spel med rejäla bomullstussar i näsborrarna.

Färjestad kvitterade till 1-1 efter en fin soloräd av Gustav Rydahl som kom fri från högerkanten efter en snabb omställning. Han avlossade ett skott som Strauss Mann släppte retur på. Rydahl slog elegant in pucken på volley. Det var Färjestads första skott på mål.

– Jag tar ett skott och fick träff på den efteråt. Det var lite tur, säger Rydahl till C More.