Landslagsmålvakten Minatsu Murase är tillbaka i AIK. Foto: Bildbyrån

OS-målvakten tillbaka i AIK

Uppdaterad
Publicerad

Hon har under flera års tid tillhört Damkronorna och var senast med i Sveriges trupp till Sydkorea-OS.

Målvakten Minatsu Murase är nu tillbaka på isen igen efter barnafödandet.

– Det känns jättebra att få dra på sig AIK-tröjan, säger hon till lagets hemsida.

I april meddelade Damkronornas målvakt Minatsu Murase att hon väntade barn tillsammans med Luleåforwarden Robin Kovács och att hon därmed skulle ta en paus från hockeyn.

Nu gör hon comeback efter barnafödandet och är tillbaka i AIK.

– I och med att jag har varit gravid har jag inte kunnat träna som vanligt men jag har ändå försökt träna så mycket jag har kunnat för att hålla igång. Jag har fått träna lite med Luleås damlag men även tränat med Robin Kovacs på isen. Just nu känner jag mig fräsch i kroppen och är återställd efter graviditeten, sedan har man inte samma styrka, säger hon till lagets hemsida.

”Hon är en världsklassmålvakt”

23-åringen kommer att ansluta till laget efter jul.

– Jag tycker det är väldigt roligt att Minatsu vill spela för oss igen. Hon är en världsklassmålvakt och har länge varit en stabil pjäs i AIK. Hennes erfarenhet kommer att hjälpa henne men även lagets jakt på jämnhet inför slutspelet, säger AIK:s huvudtränare Jared Cipparone.

Tajmingen är perfekt för stockholmslaget som just nu har ett sårbart läge på målvaktssidan med Anna Amholt vilandes på grund av hjärnskakning och Amanda Johansson borta på landslagsuppdrag.

– Denna lösning tillåter Anna Amholt att ta sin tid att återhämta sig från sin skada fullt ut. Vi hoppas att hon kan vara på is efter julledigheten. Det är idealt att då få tillbaka en målvakt som redan är bekant med klubben och många av spelarna, säger Cipparone.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.