Målvakten Maddie Rooney och Sidney Morin firar OS-guldet i Pyeongchang. Foto: Bildbyrån.

OS-mästare lämnar Modo för USA

Uppdaterad
Publicerad

För en månad sedan vann Sidney Morin OS-guld för sitt USA efter en dramatisk final mot Kanada i Pyeongchang. Nu lämnar backen Modo i SDHL för att spela collegehockey hemma i USA.

”Det finns stunder som ger avtryck i ditt liv. Ögonblick när du inser att inget någonsin kommer att vara detsamma. Adjö Örnsköldsvik, Modo, och alla de underbara människor jag delade detta speciella år med”, twittrar Morin.

Tweet

De tunga pjäserna, målvakten Emma Söderberg och forwarden Celine Tedenby lämnar också klubben som nådde semifinal men blev utslaget av Linköping med 1-2 i matchserien.

Trots att de tre stjärnspelarna lämnar klubben räknar Modo med ett starkare lag nästa säsong.

– Intresset är stort för Modo och vi kommer att ha ett ännu mer slagkraftigt lag den kommande säsongen, kommenterar sportchef Björn Edlund för klubbens hemsida.

Morin och USA:s målvakt Maddie Rooney kommer att hyllas för OS-guldet vid en hemkomstceremoni i Duluth, Minnesota, 12 april.

Se inslag om Sidney Morin efter OS-guldet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.