Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Linus Andersson gjorde två mål sista minuten av första perioden mot Brynäs. Foto: Bildbyrån

Osannolik slutminut på första perioden: Djurgården gjorde tre mål

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården gjorde tre mål under slutminuten på Hovet av den första perioden mot Brynäs och gick till pausvila med 3-0. Det slutade 4-1. 

– Jag visste att det var lite tid kvar och sköt ett snabbt skott, sade Linus Andersson, som gjorde två av målen under den för Djurgården magiska minuten.

Andersson pricksköt 1-0 efter 19.03 från en position mitt i slottet. Efter 19.17 tryckte Niclas Bergfors in 2-0 på en retur nära mål och strax före slutsignalen visade Linus Andersson återigen gott sikte och vispade in 3-0 i det bortre högra krysset.

Enligt C More har aldrig tre spelmål, inte i tom kasse, gjorts i en SHL-match under slutminuten av den första perioden sedan åtminstone 1999.

3-0-målet video- och tidsgranskades för att se om tiden gått ut men klockan hade stannat på 19.59. 21-årige Andersson hade bara gjort två mål inför dagens match i höstens SHL och nu kom det två på 56 sekunder.

Hade två stolpskott i förra matchen

– Jag har haft oflyt och hade bland annat två stolpskott i förra matchen och det är bara att fortsätta skjuta, sade Andersson som hade svårt att sätta fingret på scenförändringen. Det var bara Brynäs i början och Difs målvakt Mantas Armalis gjorde en fantastisk räddning när han kastade fram klubban och räddade det öppna målet från Marcus Björks skott. Efter 0–8 i skott tvingades huvudcoachen Robert Ohlsson ta timeout för Djurgården redan efter 6.49.

– Jag har ingen aning om vad som hände egentligen. Vi hade inte jättemånga chanser innan målen, sade Andersson.

Brynäs tränare Peter Andersson skakade på huvudet redan vid 2-0-målet och det skulle bli värre.

– Det är tre skitmål egentligen. Det känns som att det borde ha varit det omvända. De gjorde mål på allt. Vi gjorde en jättebra period men måste sätta dit chanserna. Vi kunde lett med 3-0, 4-0 efter tio minuter, sade Brynäs Anton Rödin till C More efter den första pausen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer