Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Möller gjorde tre mål i andra perioden

Oscar Möllers hattrick gav Skellefteå tolfte (!) raka segern

Hattrick på 16 minuter.

Det lyckades SHL:s skyttekung Oscar Möller med, när Skellefteå vann med 3–0 mot Rögle.

Nu har man tolv raka segrar – ett tangerat klubbrekord.

Rögle kom från två raka förluster, mot HV71 och Växjö, när topplaget Skellefteå var på besök i Ängelholm. Det skulle visa sig att Cam Abbotts mannar kom att få en ny tuff match, även om man höll nollan under första perioden.

Första målet i matchen kom 81 sekunder in i andra perioden när Adam Sandin Pellikka serverade Oscar Möller som sköt in 1–0 till Skellefteå.

17-årige Sandin Pellikka blev i onsdags uttagen till junior-VM som yngsta spelare i juniorkronornas trupp till turneringen i Kanada. Knappt tio minuter efter ledningsmålet skulle den unge backen assistera Möller ännu en gång till 2–0.

– Han är bra på blålinjen. En fantastisk kille som kommer vara en fröjd att se om han fortsätter så här. Han är otroligt skicklig med pucken. Det är nästan så man sliter sig i håret ibland, säger Möller om sin 17-årige lagkamrat.

Hotar rekordet från 2014

Tre minuter innan halvtidsvilan frispelades Möller i slottet och 3–0 var ett faktum. Hattrickmålet gör att 33-årige Möller nu har gjort 15 mål under säsongen, endast ett bakom måltotalen från hela fjolårssäsongen och fler än någon annan i SHL i år.

Forwarden har gjort hattrick sju gånger i sin SHL-karriär och som mest gjort 27 mål under en säsong (2013/14).

I tredje tryckte Rögle på för en reducering och tog ut målvakten tidigt, utan att lyckas. Skellefteå har nu tolv raka vinster denna säsongen. Rekordet är från säsongen 2001/2002 då Färjestad vann 16 matcher i följd.

– Idag kändes det bra. Vi spelade stabilt, rejält och får många bra anfall. Vi gör också mål i power play som vi pratat om, säger Möller.

Rögle formsvacka är nu uppe i tre raka förluster och tabellplaceringen blir allt mer prekär. Just nu är man tolva, endast en poäng ner till nästjumbon HV71.