Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oskarshamn är ett vinnande lag igen, detta efter 5-1-segern mot Örebro. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Oskarshamn bröt en tio matcher lång förlustsvit – avgjorde efter brandlarmet

Uppdaterad
Publicerad

Äntligen kan spelare och fans i Oskarshamn utbrista. Laget vann mot Örebro med 5-1 och bröt en tio matcher lång förlustsvit. Det krävdes ett brandlarm för att säkra segern.

– Vi jobbar stenhårt även om vi blir väldigt försiktiga i tredje perioden efter att ha spelat smart i två perioder. Jag är otroligt stolt över många spelare, de står upp fantastiskt i dag, säger tränaren Martin Filander till TV4 Play.

– Jag hoppas att det är starten på något bra, vi kan bara ta en match i taget, fortsätter Filander medan det firas vilt i hallen.

I slutet stod publiken upp och applåderade och sjöng fram sitt lag, en känsla det var länge sedan man upplevde.

Inte sedan Oskarshamn slog Frölunda med 3-2 i Scandinavium den 26 oktober har laget vunnit. Det har blivit nio trepoängsförluster och en tvåpoängsförlust under de 42 dagar som gått sedan senaste segern.

Ett stekbord orsaken till att brandlarmet gick

Matchen blev utdragen sedan arenan tömts mitt under spolningen av isen efter första perioden då det stod 1-1 efter att brandlarmet gått efter rökutveckling från ett stekbord.

Efter det långa uppehållet tryckte Oskarshamn gasen botten. Efter 28.45 gjorde Patrik Karlkvist matchavgörande 2-1 när han direktsköt pucken i mål efter Viktor Lodins öppnade diagonala passning i powerplay.

– De gör sina mål för lättvindigt, ett effektivt lag mot ett ineffektivt lag. Vi måste ha en större desperation för att göra mål, säger Örebros tränare Johan Hedberg.

SHL

IK Oskarshamn logo

IK Oskarshamn

5 - 1

Örebro HK logo

Örebro HK

1-1, 3-0, 1-0
Be-Ge Hockey Center, Oskarshamn

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.